Αξιοθέατα

Πλούσιες σε ομορφιά και ιστορία, η οροσειρά της Ροδόπης και κοιλάδα του ποταμού Νέστου ανταμείβουν τον περιηγητή με αξιοθέατα όπως ο Εθνικός δρυμός του Ερύμανθου, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, ο μακεδονικός τάφος στα Κομνηνά, το Φρούριο της Καλύβας, οι μαίανδροι του Νέστου.

Μαίανδροι Νέστου

«Δεν υπάρχει λόγος πέρα από το λόγο, σε τούτο το βουνό που παίρνει το αίμα του από τον αγέρα που σέρνει το μυστικό σκοπό του, ίσαμε τις θάλασσες ο ασημένιος ποταμός. Καθώς κατεβαίνει τρικλίζοντας ανάμεσα στις πλαγιές που παίζουν σαν τόπι, το τραγούδι του»
Κρ.Αθανασούλης

Νέστος

«Ο τόπος ασκεί ένα είδος συγκινητικής υποβολής στην ύπαρξη του ταξιδιώτη που πορεύεται ανάμεσα στους κάμπους και στα φαράγγια του φορτωμένος βιβλία, οράματα, και ακούσματα. Και μονάχα η αίσθηση πως αφήνει τη χώρα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου για να εισδύσει στη χώρα των Ορφικών Μυστηρίων και των θυρσοφόρων Μαινάδων είναι αρκετή αφετηρία και πηγή υποβολής…»
Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος

Εθνικός δρυμός Ερύμανθου

«Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα που πλήρης είναι αυτής η ορασίς μου»
Κ. Καβάφης

Εθνικός δρυμός Ερύμανθου

«Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω και εγώ τη φύση λίγο θάλασσας του πρωϊου και ανέφελου ουρανού λαμπρά μαβιά, και κίτρινη όχθη. Όλα ωραία και μεγάλα φωτισμένα»
Κ. Καβάφης

Μακεδονικός Τάφος

Ο μακεδονικός τάφος στα Κομνηνά Ξάνθης είναι ο μεγαλύτερος και πιο καλοδιατηρημένος μακεδονικός τάφος της Θράκης. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Hotel Nemesis.

Μακεδονικός Τάφος

Με βάση την αρχιτεκτονική του μορφή και τα λιγοστά ευρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του, χρονολογείται στο πρώτο μισό του 2ου αι. π.Χ. Είναι πιθανό να συνδέεται με έναν οικισμό, που βρίσκεται σε απόσταση 500 μ. νοτιότερα, στη θέση Μύτικας Κομνηνών, και είχε μεγάλη διάρκεια ζωής, από την Πρώιμη Εποχή Σιδήρου (9ος – 8ος αι. π.Χ.) μέχρι τη βυζαντινή περίοδο.
Πηγή

Καταρράκτης Λειβαδίτη

Αμήχανες είναι οι Νύμφες όλες. Ναι δεν γνωρίζουν πλέον σε ποιον ανήκει αυτός ο χώρος. Στις Ναϊάδες στις Νηρηϊδες ή τις Αμαδρυάδες»
Π. Σιλεντιάριου

Άγρια άλογα

Μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε κοπάδια άγριων αλόγων στην κοιλάδα του Νέστου. Η περιοχή των Κομνηνών όπου βρισκόμαστε είναι από τα μέρη που προτιμούν.

Φρούριο Καλύβας

«Κι αφού τις αστρογείτονες περάσεις κορφές του, πάρε του νοτιά το δρόμο θα βρεις τις Αντρομάχες Αμαζόνες»
Αισχύλος

Pin It on Pinterest

Share This